statystyka
pomoc: wyznacz liczby naturalne x oraz y jeśli wiadomo, że średnia arytmetyczna zestawu
3,x,4,3,y,2,5,4,4,3, wynosi 3,6 a jedyną dominantą jest liczba 3.
8 lut 22:08
;): x ⋁ y musza byc 3 bo to jest jedyna dominata zestwu czyli jezeli y=3 to x wyliczasz ze sredniej
8 lut 22:16
Eta:
to: x+y= 8
skoro jedyną dominantą jest liczba 3 to:
x=3 to wtedy y =5
lub
y= 3 to wtedy x= 5
1/ 3
3,4,3,
5,2,5,4,4,3
2/ 3,
5,4,3,
3,2,5,4,4,3
8 lut 22:24
;): alez podziekowania za trud zero szacunku do czyjejs pracy
8 lut 22:34
ICSP: dziękuję
8 lut 22:38
;): ale Ty nie musisz dziekowac
8 lut 22:48