matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
m&m:
Rozłóż wielomiany P(x)=(x
4
−4) oraz W(x)=x
3
−
√
2x
2
+2x−2
√
2
i podaj wspólny pierwiastek
8 lut 21:17
ICSP:
x
4
− 4 a
2
− b
2
Podpowiem zę x
4
= (x
2
)
2
8 lut 21:17