matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
:):
dane są wielomiany w(x)=(x−2)(x+1)(x+2) i g(x)=x
3
+ax
2
−4x−4 Oblicz wartość parametru a, jeśli w(x)=g(x)
8 lut 20:47
:):
8 lut 20:54
:):
proszę
8 lut 21:04
ICSP:
Nie umiesz wymnożyć pierwszego wielomianu?
8 lut 21:07