matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY !
nana:
bardzo proszę o pomoc w zadaniu: kwadrat o przekątnej 4 obracamy wokół jednego z boków. objętość otrzymanej bryły wynosi?
8 lut 20:46
robinka:
d=a
√
2
4=a
√
2
a=2
√
2
V=Pp*H V=πr
2
*H r=2
√
2
=H V=π(2
√
2
)
2
*2
√
2
=16
√
2
π
8 lut 22:41