.
ceaser I: | | (x2−4)(x−4) | |
rozwiązaniem równania |
| |
| | (x−2)(x−3) | |
8 lut 19:17
ceaser I: czyli dziedzinę wykluczamy ?
wiec wynikiem bedzie −2 i 4 ?
8 lut 19:18
ceaser I: wie ktoś jakie jest rozwiązanie równanie ?
8 lut 19:22
kachamacha: jakiego równania?
8 lut 19:23
robinka: tak −2 i 4
8 lut 19:23
robinka: domyślne równanie
8 lut 19:23
ceaser I: dzieki
8 lut 19:26
ceaser I: Wyrazami ciągu są liczby naturalne dwucyfrowe, które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 4.
Dziesiąty wraz tego ciàgu jest równy:
A. 44
B. 54
C. 59
D. 69
a takie cos ?
8 lut 19:29
robinka: B
8 lut 19:30
kachamacha: c
8 lut 19:31
ceaser I: mi wychodzi 59
8 lut 19:32
robinka: hmm?dlaczego ? podaj wzór ogólny ciągu arytmetycznego ?
8 lut 19:32
ceaser I: a10=14+9*5(r)=59
8 lut 19:33
kachamacha: a1=14
r=5
8 lut 19:33
robinka: ok, pomyliłam się w zapisie, dzięki
8 lut 19:35
ceaser I: 2+4+6+....2n=930, n jest równe ?
8 lut 19:35
ceaser I: a 30
b 31
c 459
d 465
8 lut 19:35
ceaser I: dobra juz wiem jak

ze wzoru na sume
8 lut 19:37
robinka: tak ze wzoru na sumę
8 lut 19:37
ceaser I: robinka mi wyszło 31
chce Ci sie to policzyc i mnie sprawdzic

?
8 lut 19:39
robinka: bede poźniej, idę pobiegać
8 lut 19:51