log
ceaser I: log3 5=a i log3 45=b to liczba log3 5 + log3 45 jest równa
8 lut 18:35
ceaser I: prosze o pomoc bo nie miałem logarytmów a mam w teście
8 lut 18:39
robinka: log35=a
log345=b
log35+log345=a +b
tak to wygląda?
8 lut 18:41
kachamacha: a+b
8 lut 18:41
ceaser I: tak
8 lut 18:42
ceaser I: a tak nawiasem to 0⊂N ?
8 lut 18:44
kachamacha: kwestia podręcznika
8 lut 18:45
kachamacha: ja uważam że tak
8 lut 18:45
robinka: masz racje kwestia podręcznika
8 lut 18:45
robinka: ja tez tak uważam
8 lut 18:46
ceaser I: bo robie sobie testy maturalne i musze wybrać czy zero należy czy nie, a w necie są różne
żródła
8 lut 18:46
ceaser I: robinka pomożesz z tymi logarytmami ?
8 lut 18:49
kachamacha: ale tu juz nie ma co robić
8 lut 18:50
robinka: którymi ?
jeżeli z tymi na powyżej to wynik ma być: a+b
8 lut 18:50
ceaser I: nie ma takiej odpowiedzi '
8 lut 18:51
ICSP: Nie wiadomo czy 0 jest liczbą naturalną. Niektórzy mówią że jest niektórzy że nie jest.
Proponowałbym się zastosować do nauczyciela.
8 lut 18:51
ceaser I: nie ma takiej odpowiedzi '
8 lut 18:51
kachamacha: to może jest inna treść niż napisałas
8 lut 18:52
ceaser I: A a−b
B aab
C 2a+2
D a2+2
8 lut 18:52
ICSP: To może podaj odpowiedzi bo będziemy na ślepo strzelać.
8 lut 18:53
robinka: moze cos źle przepisałeś
8 lut 18:53
ceaser I: pomiedzy 1. log a drugim jest tylko spójnik i, tak to jest dobrze
8 lut 18:54
ICSP: Stawiam na C
8 lut 18:54
kachamacha: c
8 lut 18:54
kachamacha: pozdrawiam
ICSP
8 lut 18:55
robinka: log3225
log3152
2log33*5
2log33+2log35
2+2a
8 lut 18:55
ICSP: A dlaczego

log
3 5 =a
log
3 45 = b
log
3 5 + log
3 45 = log
3 5 * (5 * 9) = log
3 5
2 * 9 = log
3 5
2 + log
3 9 = 2log
3 5 + 2 =
2a + 2
Dodam że 45 = 5 * 9 i stąd ta rozpiska.
8 lut 18:56
robinka: c
8 lut 18:56
ICSP: Dzięki za pozdrowienia

Również pozdrawiam
8 lut 18:56
ceaser I: dzięki, czyli jednak dobrzy jesteście ^^
8 lut 18:56
ICSP: Przepraszam za to małe spóźnienie ale dopiero teraz skończyła się pierwsza miłosć

8 lut 18:57
ICSP: Oj tam dobrzy. Po prostu łatwe zadania dajesz
8 lut 18:58
ceaser I: wiem z łatwe ale nie robiłem logarytmów także dałem sie Wam wykazać
8 lut 18:58
ceaser I: jesli x2+y2=84 i xy=35, to kwadrat sumu x,y jest rowny:
a) 6986 b)154 c)109 d)49
8 lut 18:59
ceaser I: dałem jeszcze takie zadanie jakbysice chcieli
8 lut 18:59
kachamacha: b
8 lut 19:01
ceaser I: tez tak mam
8 lut 19:02
ceaser I: takie łatwe że nawet nie wiem czemu to napisałem tutaj
8 lut 19:03
www: log5=a
log3=b
log15=?
25 sty 08:46
www: Stosunek pól dwóch trójkątów równobocznych wynosi 9/16, a długość boku większego trójkąta
jest równa 12 cm. Mniejszy trójkąt ma bok długości:
A. 6,75 cm B. 21 1/3cm
C. 16 cm D. 9 cm
25 sty 08:52
25 sty 14:58
VII: log15= log(3*5)= log3+log5=a+b
25 sty 15:08