figury geometryczne .
Heniek .:

równoległobok , jak obliczyć tego pole ? . nie ma pojęcia . − . −
słaby ze mnie matematyk , a będę mieć po feriach spr. : c
8 lut 16:46
Heniek .: bo chyba ta dwójka to nie jest H tego? : c.
bo po co podawali by że to całe ma 5 cm ?.
bo wtedy by było 2 * 3 = 6 cm. xD
ale mi coś nie pasuje . − . − xD
8 lut 16:48
Heniek .: wie ktoś?
8 lut 16:49
Heniek .: ... : c
8 lut 16:52
Heniek .: ...
8 lut 16:55
Heniek .:

zaraz a to nie będzie tak?XDD
jakbym sobie tam wysokość poprowadził to H − 5
tam bok podstawa ma 3
to P = a * h = 5 * 3 = 15 cm2
dobrze to mam ? : > XD
8 lut 17:01
Heniek .: sprawdził by chociaż ktoś.. −,− xD
8 lut 17:02
dero2005:
tak
8 lut 17:35