BARDZO WAZNE!! GRANICA CIAGU
Granica: lim n−>
∞ 3
−−−−−−−−−−−−−−
√2n+1 − √2n−1 =

bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu i jaki jest wynik!
8 lut 15:18
Granica: 3 a pod kreska ułamkową ta cała reszta, jakby ktos nie zrozumial
8 lut 15:19
Trivial: Proponuję zapoznać się z metodami wprowadzania ułamków i pierwiastków.
8 lut 15:20
Granica: przepraszam

prosze tylko o pomoc
8 lut 15:22
koko: sprzężenie mianownika zrobić trza.
i granica wyjdzie = +∞
8 lut 15:26
Granica: a czy moglbys mi to rozpisac? bylabym wdzieczna
8 lut 15:44
Granica: moglby ktos?
8 lut 15:53
Bogdan:
| | 3 | |
limn→∞ |
| |
| | √2n + 1 − √2n − 1 | |
Czy tak wygląda zapis zadania?
8 lut 15:58
Granica: dokladnie tak
8 lut 16:04
Granica: przepraszam za klopot ale pierwszy raz jestem na tym forum i nie zabardzo znam sie jak tu sie
wszystkim poslugiwac, a pilnie potrzebuje rozwiazania tego zadania, z gory bardzo dziekuje
8 lut 16:06
Trivial:
| 3 | | 3(√2n+1 + √2n−1) | | ∞ | |
| = |
| = [ |
| ] = ∞.  |
| √2n+1 − √2n−1 | | 2n+1 − 2n+1 | | 2 | |
8 lut 16:08
Granica: czy jestes pewny ze wynik to nieskonczonosc?
8 lut 16:08
Trivial: Tak.
8 lut 16:09
Trivial: Oczywiście wszędzie mają być limesy.
8 lut 16:10