Dluzsza przyprostokatna trojkata prostokatnego ma dlugosc 9cm, a jeden z katow o
on: Dluzsza przyprostokatna trojkata prostokatnego ma dlugosc 9cm, a jeden z katow ostrych ma miare
30 sopni. Przeciwprostokatna ma dlugosc?
jak to rozwiazac?
8 lut 14:25
Eta:
c=............... = 6
√3
8 lut 14:34
on: | | 9 | |
A nie czasem |
| = cos 30 stopni? |
| | c | |
8 lut 14:39
Eta:

Jeżeli jesteś w gimnazjum, to tak:
2a= 2*3
√3= 6
√3
8 lut 14:39
Eta:
Na jedno wychodzi :
sin60
o= cos30
o
8 lut 14:41
on: a jaka jest roznica miedzy gimnazjum czy technikum?
8 lut 14:44