matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Andrzej:
Licza 8
l
o
g
2
3
jest równa: Bardzo proszę o rozwiązanie krok po kroku, nic mi z samego wyniku.
7 lut 22:42
sssss:
a
log
a
b
= b 2
3log
2
3
= 2
log
2
3
3
=27
7 lut 22:43
kachamacha:
2
3log
2
3
=2
(log
2
3)*3
=3
3
=27
7 lut 22:43