matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Abananesko:
Dany jest trójkąt ABC, rozwarty o kątach A=350 i C=1000, z wierzchołka B poprowadzono wysokość o długości 8 cm. Oblicz obwód trójkąta ABC Pomozecie?
7 lut 19:27
Abananesko:
te kąty to A=35 stopni i C=100 stopni
7 lut 19:28