peter: oblicz sumę odległości punktu A=(4,6) od osi prostych o równaniach x=1 i y= −2
7 lut 19:03
peter: jak to obliczyć
7 lut 19:05
peter: prosze o pomoc
7 lut 19:29
peter: bardzo proszę o pomoc, jak to będzie
7 lut 19:39
peter:
7 lut 19:42
peter:
7 lut 19:44
Jack:
przyjrzyj się rysunkowi... Punkt A ma współrzędną x=4, pionowa prosta ma x=1... to ile dzieli
ten punkt od tej prostej (w linii prostej)?
7 lut 19:44
Jack:
przyjrzyj się rysunkowi... Punkt A ma współrzędną x=4, pionowa prosta ma x=1... to ile dzieli
ten punkt od tej prostej (w linii prostej)?
7 lut 19:44
peter: 3?
7 lut 19:45
peter: 4
7 lut 19:46
peter:
7 lut 19:51
7 lut 19:52
7 lut 19:52
Jack:
pewnie, że 3. Tak samo pomyśl nad y.
7 lut 19:52
7 lut 19:53
Jack:
nie maż się! Jesteś facet, czy nie?
7 lut 19:55
peter:

y=9?
7 lut 19:56
Jack:
8 bo 2+6=8
7 lut 19:57
peter: jestem ale ta matma mnie dołuje:(
7 lut 19:57
peter: omg źle narysowałem sobie i źle policzyłem ok rozumiem
7 lut 20:00
peter: nie nie rozumiem

dalej wychodzi mi 9
7 lut 20:01
peter: 9 wychodzi jak byk

7 lut 20:04
Jack:
od punktu A do prostej poziomej y=0 jest 6 jednostek. Teraz od niej do prostej y=−2 są dwie
kolejne...
7 lut 20:05
peter: jezu rozumiem

jaki ja jestem durny nie to liczylem
7 lut 20:08
peter: jezu rozumiem

jaki ja jestem durny nie to liczylem
7 lut 20:08