matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Andrew:
Pomóżcie prosze! Rozwiąż równanie log
2
(log
3
x)=1
7 lut 19:02
Basia:
założenia: x>0 log
3
x>0 ⇔ x>3 stąd x∊(3,+
∞
) log
2
(log
3
x) = log
2
2 log
3
x = 2 x=3
2
x=9
7 lut 19:38