sprawdzenie zadania
Damian: Punkt a=(1,10) należy do prostej o równaniu y=ax+7. Oblicz a.
czy a = 16
7 lut 17:23
Damian:
7 lut 17:27
Damian:
7 lut 18:49
Damian:
7 lut 18:49
Damian: pomocy
7 lut 18:49
ICSP: masz pecha. a ≠ 16
7 lut 18:50
Damian: to jAK TO SIĘ OBLICZA?:(
7 lut 18:53
ICSP: Ale mogę ci podpowiedzieć (x;y) − wstaw odpowiednie liczby w miejsce odpowiednich literek.
7 lut 18:53
7 lut 18:55
Damian: omg co ja robie ok a=3
7 lut 18:57
ICSP: 10 = a + 7 ⇔ a = 10 − 7
7 lut 18:57
Damian: juz mi siie mózg rasuje od tej matmy już podstawowych rzeczy nie potrafie
7 lut 18:57