matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja logarytmiczna
zaq:
jak to rozwiązać,pomóżcie log
x
√
8
= −3
7 lut 16:32
dero2005:
log
x
√
8
= −3 x
−3
=
√
8
√
8
= 8
1
2
= (2
3
)
1
2
= 2
3
2
= [(
√
2
)
2
]
3
2
= (
√
2
)
6
2
=
1
= (
√
2
)
3
= (
)
−3
√
2
x =
1
√
2
=
√
2
2
7 lut 19:23