matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
gucio:
Dany jest trojkat rownoramienny o wysokosci dlugosci 12 i podstawie 10. Kat α jest katem przy podstawie trojkata. Wynika stad ze:
5
a)tgα=
13
12
b)cosα=
13
5
c)tgα=
12
12
d)sinα=
13
7 lut 13:59
fleszu:
D!
7 lut 14:05