matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
gucio:
1
DLa kąta α prawdziwa jest zależność log
3
tgα=−
. Wynika stąd że:
2
a)α=60
o
b)α=30
o
c)α>60
o
d)α<30
o
7 lut 13:55
Basia:
zastosuj definicję logarytmu log
a
b=c ⇔ a
c
= b u Ciebie a=3 b=tgα c= −
1
2
7 lut 13:59