prawdopodobieństwo
gosia: 142) rzucamy dwukrotnie kostką do gry. Prawdopodobieństwo zdarzenia , że w drugim rzucie
wypadła mniejsza liczba oczek niż w pierwszym rzucie jest równa: a) 1/2 b) 1/3 c) 5/9 d)
5/12
6 lut 22:22
kachamacha: d
6 lut 22:23
Godzio:
Ω = 6
2
A ∊ { (2,1) (3,1) (3,2) (4,1) (4,2) (4,3) (5,1) (5,2) (5,3) (5,4) (6,1) (6,2) (6,3) (6,4) (6,5)
} = 15
6 lut 22:24
Eta:
|Ω|= 62= 36
A= { (2,1) (3,1) (3,2) , (4,1) (4,2) (4,3) (5,1)........ } wypisz pozostałe pary
|A|= 15
P(A)= ..........
6 lut 22:28
Eta:
6 lut 22:28
Godzio:
6 lut 22:30