matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiadomo, ze log_5 11 = a. wykaz, ze log_11 5p{5} = U{3}{4a}
gelynder:
3
wiadomo, ze log
5
11 = a. wykaz, ze log
1
2
1
5
√
5
=
4a
6 lut 21:43
kachamacha:
zamien log
1
21 na podstawę 5
6 lut 21:44
kachamacha:
chodziło o log
121
6 lut 21:44
kachamacha:
log
5
5
√
5
3
2
log
5
5
3
2
3
=
=
=
log
5
121
2log
5
11
2a
4a
6 lut 21:47
Eta:
5
√
5
= 5
3/2
121= 11
2
1
log
a
b=
log
b
a
1
log
a
n
(b
m
)=
*m*log
a
b
n
1
3
3
1
3
log
121
5
√
5
= log
(11)
2
(5
3/2
)=
*
log
11
5=
*
=
2
2
4
log
5
11
4a
6 lut 21:52