matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
cs 1.6:
zbior rozwiazan sin2x−sinx=0 w przedziale <0,2π>
6 lut 21:07
Bogdan:
sin2x = sinx ⇒ 2x = x + k*2π lub 2x = π − x + k*2π, k∊C x = k*2π lub
1
2
3x = π + k*2π ⇒ x =
π + k*
π
3
3
Wybierz ze zbioru rozwiązań te, które należą do podanego przedziału.
6 lut 21:13