iloczyn skalarny wektorów -zadanie
bla bla: Oblicz długość przekątnych równoległoboku zbudowanego na wektorach
a = 5m + 2 n ; b=m-3n jeśli m =2√2 , n=3, a kat miedzy nimi to π/4
3 lut 20:29
Basia:
nie rozumiem treści tego zadania
a, b mają być wektorami ?
jeśli tak to przecież każdy wektor na płaszczyźnie ma dwie współrzędne a ja tu widzę
tylko jedną dla każdego
a=[10√2+6 ; ? ]
b=[2√2-9 ; ? ]
na pewno taka jest treść ?
4 lut 01:30
bla bla: chodzi o to że m=2√2 i n=3 to długości
i z tego co wiem nie trzeba tu obliczać współrzędnych
4 lut 23:45