Funkcja :ktore są prawdziwe
Talrasha: | | 2x−4 | |
A ) h(x) = |
| ma dwa miejsca zerowe |
| | x+1 | |
| | π | |
B ) p(x) = 2tg (x− |
| ) ma nieskonczenie wiele miejsc zerowych |
| | 3 | |
C) (x
2+4) (2x−4) ma trzy miejsca zerowe
6 lut 19:35
Basia: B.
6 lut 19:36
Talrasha: jezeli mozna to z rozwiazaniami ( w ksiazce A i B sa prawdziwe) chodzi mi dlaczego .
6 lut 19:38
Basia:
h(x)=0 ⇔ 2x−4=0 ⇔ x=2 ma tylko jedno miejsce zerowe
chyba, że źle przepisałaś
6 lut 19:46
Talrasha: eś . Fakt w ksiazce jest B musialem zle popatrzec ale dlaczego ?
6 lut 19:51