pomóżcie
Moriiiiii: Zamień jednostki − pomóżcie



a) 120mm3=…..dm3 (sześciennego)
b) 2500mm3=….km3
c) 855dm3=…km3
d) 82dm3=….mm3
e) 4550cm3=….km3
f) 2,5cm3=…mm3
g) 0,06km3=….dm3
h) 0,00056km3=…mm3
6 lut 19:33
Basia:
1mm = 0,1cm = 0,01dm = 10−2 dm
1mm3 = (10−2)3 dm3=10−6 dm3
120 mm3 = 120*10−6 dm3 = 12*10−5 dm3
i tak dakej
6 lut 19:36
Mila: nie dajesz rady to rób to po kolei 1dm=10cm=100mm 1mm=0,01dm
120mm3=120*1mm3=120*1mm*1mm*1mm=120*0,01dm*0,01dm*0,01dm=120*0,000001dm3=
=0,000120dm3=0,00012dm3
1km=1000m=(1m=100cm)=100000cm=1000000mm 1mm=0,000001km
spróbuj dalej
6 lut 19:44
Mila: A umiesz juz potęgowac ?
6 lut 19:46
Moriiiiii: dzieki wam
7 lut 09:19