prosze o pomoc w rozwiazaniu
qwerty:

na rys przedstawiono siatke ostroslupa prawidlowego czworokatnego, ktorego krawedz podstawy ma
dlugosc 6 cm. oblicz pole powierzchni calkowitej tego ostroslupa jesli
a) tg
α2 = 0,2
b) sin
α2 = 0,6
6 lut 17:54
xerxes: pomoze ktos zrobic to zadanie
31 gru 10:26
krystek: Zauważ ,że ściany boczne są trójkątami równoramiennymi o podstawie a=6cm i zastosuj f
trygonomertyczne do obl h
31 gru 10:30
Tad:
... skoro rozwinięciem jest kwadrat .. to ma on bok równy przekątnej podstawy −
31 gru 10:31
Tad: ... przepraszam ... nie zauważyłem określeń kąta
31 gru 10:32
krystek: @ Ted ,ale wówczas tgα2=1 byłoby
31 gru 10:33
krystek: ok
31 gru 10:36