przekształcenia wykresów
Alexandra: Napisz wzór funkcji y=x2 − 4x
A]
Symetria względem osi x , a następnie przesunięcie o 3 jednostki w lewo i 1 w górę
B]
Funkcje przesunięto o 3 jednostki w lewo i 1 w górę a następnie symetria względem osi x
Chodzi o porównanie wzorów czy poszczególne znaki będą takie same
Bardzo proszę o pomoc
6 lut 17:41
Alexandra: pomoże ktoś?
6 lut 17:46
Alexandra: help me
6 lut 17:53
Alexandra: pomoże ktoś?
6 lut 17:55
Alexandra: halo
6 lut 17:57
Alexandra: jest ktoś tam
6 lut 18:03
ICSP: Wszyscy poszli.
6 lut 18:04
Eta:
6 lut 18:05
Alexandra: pomoże ktoś bradzo proszę
6 lut 18:07
Alexandra: pomocy
6 lut 18:12
Alexandra: pliss
6 lut 18:14
Basia:
OMG jak pisze Eta
symetria względem OX zmienia znak
y = −x2+4x
wektor [−3,1]
y = −(x+3)2+4(x+3}+1 = .............
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
wektor [−3,1]
y = (x+3)2−4(x+3)+1
symetria względem OX zmienia znak
y = −(x+3)2+4(x+3)−1 = .....................
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
nawet liczyć nie trzeba wystarczy się temu przyjrzeć
6 lut 18:19
Alexandra: Dziękuje ci Basiu. Nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzięczna
6 lut 18:29