Tożsamości Trygonometryczne. Pomocy.
Agula: Pomocy utknęłam i nie wiem co dalej. Myśle że w ogóle źle zaczęłam robic .
| sin2α − cos2α | | tgα − 1 | |
| = |
| |
| 1+ 2sinαcosα | | tgα + 1 | |
6 lut 16:10
ICSP: Jeżeli nikt ci nie pomoże to przypomnij za dwie godzinki jak wrócę.
6 lut 16:20
Agula: Ok.
6 lut 16:24
Eta:
i dalej: dla
cosα≠0
| | sinα−cosα | | cosα | |
P= |
| * |
| =
|
| | cosα | | sinα+cosα | |
| | sinα−cosα | | (sinα−cosα)*(sinα+cosα) | |
= |
| = |
| =
|
| | sinα+cosα | | (sinα+cosα)*(sinα+cosα) | |
| | sin2α− cos2α | | sin2α− cos2α | |
= |
| = |
|
|
| | (sinα+cosα)2 | | 1+2sinα*cosα | |
L= P
6 lut 16:40
Agula: Dziękuje
6 lut 17:06