uklad rownan
Maluśka;):(: ukłąd równan metodą kroneckera−capeliego jak to wgl zrobic

:(:
x+y+z+t=0
2x−3y+4z−2t=17
−x+3z−t=7
3x+4y+2z−3t=9
6 lut 13:57
Maluśka;):(: :(
6 lut 14:18
Maluśka;):(: pomoże ktoś?
6 lut 15:08
K.: A nie lepiej z Cramer'a
6 lut 15:10
Maluśka;):(: uklad 4 rownan z cramera

myslałam ze tylko z 3 mozna robic!? podpowiesz cos?
6 lut 15:12
Marcin: zapisz w postaci macierzy i potem przekształć macierz (stwórz zera)...
sprawdz rzedy tych macierzy i wtedy albo z Cramera albo metodą eliminacji Gausa.
6 lut 17:01