Jak zastosować twierdzenie de l'Hospitala
Nort:
6 lut 13:57
Basia:
do ciągu regułę de l'Hospitala ?
6 lut 14:01
Nort: A nie stosuje się? Tylko do funkcji?
6 lut 14:07
Basia:
ciągi jak funkcje nie są różniczkowalne (bo nie są ciągłe), to jak można ją zastosować ?
6 lut 14:15
Basia:
| | n2*1+1n | |
an = |
| = |
| | √n2(2+1n)+n | |
| n(1+1n) | | +∞*(1+0) | | +∞ | |
| → |
| = |
| = +∞ |
| √2+1n+1 | | √2+0+1 | | √2+1 | |
6 lut 14:22
Nort: Dzięki za pomoc
6 lut 14:28
Nort: Czy to jest dobrze. Opuściłem w przepisywaniu potęgę n+3 w 2 i 3 linijce.
0
6 lut 14:59