i znowu mi nie wychodzi :/
Damian: Punkty A = (−1 , 3 ) C = ( 5, 9 ) są przeciwległymi wierzchołkami prostokąta. Oblicz promień
koła opisanego na tym prostokącie
6 lut 13:57
6 lut 13:58
ICSP: Wildze odpowiedz chwilkę....
Tak pojawia sie we mgle, jest

Odp. 3
√2
6 lut 13:58
Damian: skąd wzieło się 3
√2
6 lut 14:03
ICSP: z tego co napisała Basia.
6 lut 14:06
Damian:
|AC| =
√( 5+1 ) 2 + ( 9−3 ) 2 =
√ 36 + 36 =
√ 72 
?
6 lut 14:08
ICSP: √72 =
√36 * 2 =
√36 *
√2 = 6
√2
6 lut 14:10
ICSP: wykonczą mnie te nawiasy...
6 lut 14:10
Damian: dzięki za pomoc
6 lut 14:18