Koła
Melody: Układ równań:
(x+2)2+(y−1)2=5
(x+1)2+(y+1)2=1
6 lut 13:50
Basia:
napisz dokładne polecenie
6 lut 14:04
Melody: Rozwiąż układ równań algebraicznie i graficznie. Graficznie wiadomo że łatwo, ale algebraicznie
nie mam pojęcia jak.
6 lut 14:38
Basia:
x
2+4x+4+y
2−2y+1−5=0
x
2+2x+1+y
2+2y+1−1=0
x
2+4x+y
2−2y=0
x
2+2x+y
2+2y+1=0
x
2+4x+y
2−2y=0
−x
2−2x−y
2−2y−1=0
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2x−4y−1=0
4y = 2x−1
| | 2x−1+4 | |
(x+1)2+( |
| )2 = 1 /*16 |
| | 4 | |
16(x+1)
2+(2x+3)
2 = 16
przekształcić, potem Δ itd.
6 lut 14:48
Melody: Dziękuję
6 lut 14:50