F
Olga: Dziedziną funkcji f(x)=4x+8 w zbiorze liczb rzeczywistych jest__________ . Funkcja ta
przyjmuje wartości ujemne w zbiorze _______ , dodatnie w zbiorze______ , oraz posiada miejsca
zerowe w punktach: _____
6 lut 12:59
Basia:
ad.1 ℛ
ad.2
rozwiąż nierówność
4x+8<0
ad.3
rozwiąż nierówność
4x+8<0
ad.4
rozwiąż równanie
4x+8=0
6 lut 13:05
ICSP: Basia chciała napisać w podpunkcie 3 rozwiąż nierówność:
4x+8>0
6 lut 13:08
Basia: no pewnie, że chciała; nie wiem czemu te klawisze ciągle mi się źle wklepują
6 lut 13:09
Olga: ad2. (−∞,−2)
ad3. (−2,∞)
ad4. x=−2
tak?
6 lut 13:11
ICSP: Tak.
6 lut 13:13