matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yt
kinga:
rozwiąż równanie wiolomianowe x
4
+x
2
−20=0
6 lut 11:31
Basia:
t = x
2
t≥0 t
2
+t−20=0 rozwiąż to równanie (Δ itd) a potem równania x
2
= t
1
lub x
2
=t
2
6 lut 11:38