potęgi i pierwiastki
paula: Liczbą odwrotną do liczby 5
23 − 2
111 *
3√−8 jest
6 lut 11:15
ICSP: | 33 | |
| chyba. Szybko liczyłem więc mogłem się gdzieś pomylić. |
| 325 | |
6 lut 11:20
paula: no mi też tak wyszlo ale wyniki są całkiem inne ... myślę jak to skrócić
6 lut 11:21
ICSP: Może wyniki podaj.
6 lut 11:22
paula: a. 610
b. 65
c. 611
d. 69
6 lut 11:24
ICSP: Za godzinkę zrobię bo teraz kościół wzywa...
6 lut 11:27
paula: heh ok to moze odezwiesz się na gg

3257654 jeśli to nie problem
6 lut 11:29
ICSP: 3√−8 = −2
| 17 | | 23 | | −2 | | 17 | | 46 | | 187 | | 138 | | 325 | |
| − |
| * |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| . |
| 3 | | 11 | | 1 | | 3 | | 11 | | 33 | | 33 | | 33 | |
Liczba odwrotna to:
| 33 | |
| . Dla mnie żadna z powyższych odpowiedzi nie pasuje. |
| 325 | |
6 lut 13:00
paula: no dla mnie też ... muszę jutro na matmie zapytać Panią o to zadanie

dzięki za pomoc
6 lut 13:47