Funkcje
Karlo:

Siemanko
Mam 2 pytanka o wykresy funkcji czy są poprawnie narysowane
1. Funkcja f(x) = sgn (−x)
2. Funkcja = [−x]
5 lut 23:21
think: pierwszy wykres ok ale wykres części całkowitej źle.
5 lut 23:30
Karlo:

Czyżby tak :?
5 lut 23:45
think: prawie... ale nadal źle, zastanów się co może być nie tak.
5 lut 23:46
think: podpowiem Ci
[−x]
dla x = −1
[−(−1)] = .... ?
dla x = 0
[−(0)]] = ...?
5 lut 23:48
Karlo: hmm kolorami na odwrót
5 lut 23:48
think: ano nie z tej strony podomykane przedziały
5 lut 23:49
Karlo: Dzięki za odzew
5 lut 23:52
think: 
proszę.
5 lut 23:52