a
P: Proszę o rozwiązanie tego zadania:
W trapezie ABCD , w którym AB równoległe CD , przedłużono ramiona AD i BC do przecięcia się w
punkcie E.Oblicz CE , jeśli odcinek AD=1 dm , BC=1,5 dm , DE= 2 dm.
5 lut 21:08
P: 
Proszę o pomoc...
5 lut 21:17
ICSP: Pewnie z twierdzenia Talesa skorzystaj.
5 lut 21:20
P: prosze o jakąś wskazówke
5 lut 21:30
P: ...
5 lut 21:36
P: pomoże mi ktoś ?
5 lut 21:39
think:

możliwości od groma i ciut ciut na skorzystanie z twierdzenia Talesa...
jak nie wiesz co do czego to otwórz podręcznik albo w googlach wyszukaj, ale nie licz że ktoś
to za Ciebie policzy bo to jest najbardziej podstawowa podstawa.
5 lut 21:43
P: dzięki za pomocną wskazówkę.
5 lut 21:53
think: proszę, aczkolwiek nie dodałam nic poza tym co już Ci ICSP powiedział.
5 lut 21:55