Nierówności kwadratowe
Szymon: x
2−3x−10>0
√2=7
x
1= −2
x
2= 5
Odp. x ∊(−∞,−2) ∪ (5,∞)
Czy odpowiedź jest dobra,prwidłowa

Jak tak to dlaczego?Bede bardzo wdzięczny jak ktoś pomoże.
5 lut 20:31
Bogdan:

To chyba przejęzyczenie:
√2 = 7 ?
5 lut 20:33
Szymon: No tak ,zdecydowanie .chodizło √Δ
5 lut 20:36
ancymon: tak to prawidłowa odpowiedź, zapewne chodziło Ci o to, że √Δ=7
5 lut 20:37
Szymon: A czy nie powinoo być tak: x∊(−2,5) ALbo dlaczego nie tak
5 lut 20:40
Bogdan:
Naszkicuj tę parabolę
5 lut 20:41
Szymon:

−25
5 lut 20:49
Trivial: Jakieś wnioski?
5 lut 20:51
Bogdan:
5 lut 20:51
Szymon: Dobrzee ,a dało by sie teraz odpowiedziec na moje pytanie
5 lut 20:54
malapaula:

Takie graficzne rozwiązanie jest..
6 lut 09:14
Szymon: Tylko ze to jest rysowanie paraboli a nie przedziałów ,więc to nie bardzo może być takie
rozwiązanie.
6 lut 11:32