Pytanie
Jeruzalem: Napiszcie mi co jest lepsze siedzieć przy jednym zadaniu nawet 2h i kombinować może w końcu się
na coś wpadnie czy odrazu pisać tutaj treść i czekać na rozwiązanie, bo szczerze na początku
wydaje mi się że wiem o co chodzi ale po paru dniach jak wróce do tego zadania to nie wiem co
zrobić
5 lut 18:11
Bogdan:
Korzystniej jest samemu szukać rozwiązania, aż do skutku i nie czekać na podpowiedzi.
Czasami takie poszukiwania trwają kilka dni, ale koniecznie trzeba samemu dochodzić
do rozwiązania.
5 lut 18:18
Jeruzalem: czyli muszę nad sobą popracować przeważnie jak nie znam rozwiązania to odrazu przewracam
książkę na ostatnią stronę gdzie zadanie jest wytłumaczone krok po kroku przychowdzi chwilowe
olśnienie które jest zwykłym złudzeniem.
5 lut 20:42
Trivial: Szukanie rozwiązań samemu jest najbardziej kształcącą rzeczą na świecie.
5 lut 20:44
Jeruzalem: nie raz siedziałem długo nad zadaniem i najlepsze uczucie na świecie jest wtedy kiedy wyniki
się zgadzają

. Ale kurcze to trzeba chęci
5 lut 20:45
Trivial: Ale jeśli będziesz za długo szukał to się tylko zirytujesz. Pomyśl nad czymś 30 min. Jeśli nic
nie wymyślisz to albo zajrzyj do odpowiedzi, albo przejdź do nowego zadania. Rozwiązania
często przychodzą w niespodziewanych sytuacjach, gdy w ogóle o tym nie myślisz − nagle
przychodzi idea.
5 lut 20:46
Jeruzalem: nom posłucham sie ciebie jeżeli nie będę znał rozwiązania to wrócę do zadania za pare minut
albo nawet na 2 dzień może coś do głowy wpadnie
5 lut 20:47
5 lut 20:52
Trivial: Korki to strata kasy (moim zdaniem). Tylko, jeśli wiesz, że nie masz czasu na samodzielne
przygotowywanie.
5 lut 20:59
Jeruzalem: tylko wiesz jeżeli bym nie umiał jakiegoś zagadnienia to taka osoba by ze mną krok po kroku go
omówiła, żebym zrozumiał tak mi się zdaje
5 lut 21:01