matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
bh:
x
2
+4
jak przekształcić żeby obliczyć granice funkcji
lim x→2
x+2
5 lut 18:07
Basia:
nie trzeba przekształcać; wystarczy podstawić
x
2
+4
2
2
+4
8
lim
x→2
=
=
=2
x+2
2+2
4
5 lut 18:37