ukł.rownan
Agata: rozwiaz uklad rownan: mam z tym problem,poniewaz moje x i y nie zgadzaja sie pozniej gdy je
podstawie
5 lut 17:51
Mila: napisz jak robiłaś
5 lut 17:52
Agata: pierwszy mnozylam przez 5 i wtedy y sie skrocily. Bylo 17x=9 wiec x=9\17 wiec y=1
5 lut 17:55
Agata: robilam tez tak ze y=1−3x i wtedy x=−1=13 a y=2
5 lut 17:57
Agata: x=−1\13 a y=2
5 lut 17:57
Mila: 3x−y=1/*5
15x−5y=5
2x+5y=4
17x=9
27/{17}−1=y
10/17=y
5 lut 18:05
Mila: 3x−y=1
3x−1=y
2x+5(3x−1)=4
2x+15x−5=4
17x=9
5 lut 18:08
Agata: skad to?
27/{17}−1=y
5 lut 19:06
Agata: juz rozumiem, to jest 27\17
5 lut 19:13
Agata: | | 27 | | 10 | | 9 | | 10 | |
to bedzie |
| − |
| =1 i 2* |
| +5* |
| =4 dobrze to zapisalam? |
| | 17 | | 17 | | 17 | | 17 | |
5 lut 19:26