..
bart: Trygonometria jest glupia:(
oblicz iloczyn cosinusow tych katow.
aha i to sa ostre katy
5 lut 15:48
Trivial:
cosα*cosβ tak?
5 lut 15:49
bart: iloczyn cosinusow
5 lut 15:52
Godzio:
W trójkącie prostokątnym ?
5 lut 15:56
ICSP: Wiesz zę w trójkącie prostokątnym sinα = cosβ a cosα = sinβ?
wiec sinα*cosβ = cosα*cos
(sinα + sinβ)2= sin2 α + cos2 α + 2sinαcosα = 1 + 2sinαcosα
5 lut 15:58
ICSP: Chyba wszędzie namieszałem. Przejrzę to jeszcze raz.
5 lut 15:59
bart : ja jebe−.− sorry, ze wgl takie zadania daje
5 lut 16:01
Trivial: A skąd wiadomo, że jest to ten sam trójkąt?
5 lut 16:01
bart : ICSP nic nie zmieniaj to wyjdzie
5 lut 16:02
ICSP: sin β = cosα
(sinα + cosα)
2 = sin
2 α + 2sinαcosα + cos
2 α = 1 + 2sinαcosα.
sinα = cosβ . Poradzisz już sobie

?
5 lut 16:02
bart : EJ KONIEC, DOBRA

DZIEKI
5 lut 16:02
ICSP: Teraz mi to mówisz?
5 lut 16:02
Trivial: Czy to ten sam trójkąt? :<
5 lut 16:03
bart : wczoraj juz wpadlem na ten pomysl ale dzisiaj zapomnialem
5 lut 16:03
bart : yy

no tak
5 lut 16:04
bart : i prostokatny w dodatku
5 lut 16:04
Trivial: ASDFAWEAG. To ja tyle nad tym myślałem. :<
5 lut 16:04
Godzio:
Tak to właśnie jest jak pisze się zadanie bez całego polecenia
5 lut 16:05
bart : no to jest pierwszy zestaw z 6 wiec musialo byc latwe
5 lut 16:05
bart : ide czytac Dżume
5 lut 16:06
Godzio: 
powodzenia
5 lut 16:09
bart: w sumie

zostalo mi 60 stron wiec jutro doczytam
5 lut 16:50