matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są liczby :
Mati:
Dane są liczby : x=2−
√
7
y=3+4
√
7
Oblicz: x+y x−y x*y x/y
5 lut 13:45
doniu:
hej. Wystarczy postawiamy na x oraz y. "x" "y" (2−
√
7
) + (3 + 4
√
7
) = sam obliczysz.... dalej sam postawiasz
.
5 lut 14:02
Mati:
dzieki
5 lut 14:06