a
Łukasz: Samolot pasażerski leci dokładnie w kierunku północnym z prędkością v1 = 432 km/h względem
Ziemi. Podczas lotu wieje wiatr zachodni z prędkością v2 =35 m/s. Jaki kąt tworzy kadłub
samolotu z kierunkiem północnym? Z jaką prędkością poruszałby się samolot przy bezwietrznej
pogodzie?
zad2
Pod jakim największym kątem do poziomu może wjeżdżać pod górę elektrowóz o mocy P = 1500 kW
ciągnący skład wagonów o ciężarze F = 20 000 kN z prędkością
7,2 km/h.
zad3
Dwie prostopadłe siły działają równoczesnie na cialo o masie 5 kg nadajac mu przyspieszenie
0.8m/s2.Jedna z sił ma wartość 3.2N.Oblicz,jaka jest wartość drógiej siły.
5 lut 13:33
bart:

1)
5 lut 13:41
Oki: A
9 gru 22:25