prawdopodobienstwo
paula: rzucamy trzy razy dwiema kosatkami do gry. jakie jest prawdopodobieństwo ze co najmniej raz
suma oczek będzie większa od 9?
i tu już rozpisywanie jest bezsensu wiec jak to obliczyc? chcialabym miec przyklad zeby cwiczyc
reszte zadan sama
5 lut 12:50
paula: ja rozumiem ze Ω v= 66 = 46656
A= (4,6); (5,5); (5,6); (6,4); (6,5); (6,6) = 6
i dalej nie wiem..
5 lut 12:53
paula: chyba raczej Ω= 216
ale co dalej ?
5 lut 13:07
paula:
5 lut 13:45
paula: ja robie to tak:
a powinno wyjsc
91216
i co znow robie zle ?
5 lut 13:53