matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Rozalka:
Wiadomo że dla pewnych zdarzeń p(A)=3/4 P(A∩B)7/12. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A−B
5 lut 12:31
kachamacha:
1
6
6 lut 22:31
Eta:
A \ B = A \ (A∩B)
3
7
P(A \ B) = P(A) − P(A∩B)=
−
=......
4
12
6 lut 22:40