| x2−3 | ||
y= | ||
| x−2 |
| x2+1 | ||
y= ln | ||
| x |
| x+1 | ||
y= arctg | ||
| x2 |
| (x2−3)'(x−2)−(x2−3)(x−2)' | ||
y'= | = | |
| (x−2)2 |
| 2x(x−2)−x2+3 | ||
= | = | |
| (x−2)2 |
| f'*g−g'*f | ||
[fg]' = | ||
| g2 |
| 2x2−4x−x2+3 | |
= | |
| (x−2)2 |
| x2−4x+3 | ||
= | ||
| (x−2)2 |
Pisz przekształcenia do zadania w jednym poście a nie takie rozrzucone..
A do tematu to zajrzyj do wzorków na pochodne i skorzystaj z nich
Przedstaw swoje obliczenia, które sprawdzimy i skorygujemy ewentualnie