hh
pomocyy: ;<
rozwiaz nierownosc:
−3(x−2)(x+4)>0
4 lut 21:52
kachamacha: na osi zaznacz −4 i 2
parabola skierowana w dół
odczytaj rozw
4 lut 21:56
pomocyy: o rozwiazani mi chodzilo..
4 lut 22:02
kachamacha: a jakie masz?
4 lut 22:07
pomocyy: no wlasnie nic mi nie wychodzi.
4 lut 22:09
kachamacha: podaj co ci wyszło
4 lut 22:11
Mila:

przeciez Ci napisałam a=−3 czyli ramiona paraboli w dół.
x−2=0 x−4=0
x=2 x=4
Pierwiastki to x
1=2 i x
2=−4
Nad osią y>0 czyli −3(x−2)(x+4)>0 dla x∊−4,2)
4 lut 22:16
pomocyy: −3x2+6x+12>0
dobrze?
4 lut 22:16
Mila: x+4=0
x=−4
4 lut 22:17
Mila: jeżeli policzysz Δ a póżniej pierwistki to wyliczysz to co już masz .Czyli x=−4 i x=2
4 lut 22:19
pomocyy: dzieki
4 lut 22:21