matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
DWIE POCHODNE PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC potrzebne na zaliczenie
majka:
Dwie pochodne y= ln
2
x
ln
2
x
y=
x
Potrzebna pomoc z gory dzieki
4 lut 21:43
kachamacha:
pierwsza:
1
2lnx
y'=2lnx*
=
x
x
4 lut 21:46
Maluśka;):(:
majka jakie studia ze takie pochodne na zaliczenie proste macie
4 lut 21:47
kachamacha:
druga:
(ln
2
x)'x−ln
2
x*1
y'=
= korzystając z powyższego =
x
2
2lnx
x−ln
2
x
x
2lnx−ln
2
x
=
x
2
x
2
4 lut 21:49
majka:
dzieki
4 lut 21:51