oblicz wartość liczbową
Aniaaa: | | (3x+2y)2+(2x−3y)2 | |
Oblicz wartość liczbową wyrażenia |
| dla x=4+√5 i y=4−√5. |
| | x+y | |
Otrzymaną wartość zaokrąglij do jedności,a następnie oblicz błąd względny otrzymanego
przybliżenia.
4 lut 21:28
Basia:
(a+b)2 = a2+2ab+b2
(a−b)2=a2−2ab+b2
wykonaj działania w liczniku to Ci ułatwi obliczenia
4 lut 21:33
kachamacha: Aniaa poradziłas sobie?
4 lut 21:44
Aniaaa: nie

proszę niech mi ktoś to rozwiąże w całości bo nie mogę się połapać
4 lut 22:54
Basia:
nie ma lekko; licz sama
napisz ile to jest (3x+2y)2
4 lut 23:12
martyna: 3xdo kwatratu +x −1 : 5
18 sty 13:44
martyna: (x do kwatratu −7) razy 2x
18 sty 13:45
martyna: nazwij następujące wyrazy a) a do kwatratu +2 b) 2a −b do kwatratu c) (3ab) do kwatratu d) 2a
(3x −1 ) e) 4a − 5b do kwatratu f)4,5x do kwatratu +2b, g) 2x do kwatratu − 3 podzielić na 5
h) (a− b) to szejścianu
18 sty 13:53
5-latek: Przeciez to jest zwykle dzielenie i mnozenie
18 sty 13:56
5-latek: a) a2+2 −−−−−kwadrat liczby a powiekszony o 2
b) (2a−b)2−−−−− kwadrat roznicy liczb 2ai b
Reszte sama
18 sty 14:00