pomocy :(
majka: 1. całka oznaczona pole obszaru płaskiego oznaczonego krzywymi y= x2−2x, y= x2 + 2x 2.
Pole obszaru płaskiego ograniczonego krzywą x(t) = a* cost y(t)= a* sint a>0 z góry dzieki za
pomoc
4 lut 20:29
Jack:
W pierwszym przypadku narysuj sobie obie funkcje... potem policz całkę z różnicy funkcji tej
która znajduje się wyżej minus ta która znajduje się niżej (podaj jeszcze punkty w których
chcesz liczyć pole)
w tym drugim masz po prosu okrąg o promieniu a.
4 lut 21:39
majka: dzieki
4 lut 21:43