matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
iza:
rozwiąż równanie:
√
3
tg2x−1=0 proszę o pomoc
4 lut 19:18
Bogdan:
π
π
π
Założenie: 2x ≠
+ k*π ⇒ x ≠
+ k*
, k∊C
2
4
2
√
3
√
3
√
3
tg2x = 1 / *
⇒ tg2x =
⇒ 2x = ...
3
3
4 lut 20:56